က်န္းမာေရးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ဗဟုသုတ၊ လိင္မႈကိစၥ၊ ေရာဂါမ်ားအေၾကာင္း၊ ေလ့လာေတြ႔႐ွိခ်က္မ်ား၊အစားအေသာက္နွင့္ လူေနမႈဘဝမ်ား
Tuesday, June 28, 2016
ခပ္စပ္စပ္အစားအစာေတြက ႏွလံုးေရာဂါကို ကာကြယ္ႏိုင္
ခပ္စပ္စပ္ ဟင္းေတြ စားရင္ ႏွလံုးေရာဂါကို ကာကြယ္ ႏိုင္တယ္လို႔ မၾကာ ေသးခင္ ရက္ပိုင္း အတြင္းက ေဟာင္ေကာင္ တကၠသိုလ္ ကေန ေဖာ္ထုတ္ လုိက္တဲ့ စစ္တမ္း အရ
သိရ ပါတယ္။
င႐ုတ္သီးမွာ အဓိက အားျဖင့္ ပါဝင္တဲ့ အပူဓာတ္ တစ္မ်ိဳးဟာ ေသြးတိုးျခင္း အျပင္ ေသြးတြင္း ကိုလက္စေရာ မ်ားျပားျခင္း ကိုပါ ေခ်ဖ်က္ႏိုင္တဲ့ အတြက္ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ ကိုပါ ထိထိ ေရာက္ေရာက္ ကာကြယ္ ႏိုင္ဖြယ္ ရွိေၾကာင္း အဆိုပါ တကၠသိုလ္က ေလ့လာမႈကို ဦးေဆာင္ ခဲ့သူ ေဒါက္တာ ဇန္ယူခြ်မ္က ဆိုခဲ့ပါတယ္။
"င႐ုတ္သီး ထဲမွာ အဓိက အားျဖင့္ ပါဝင္တဲ့ capsaicinoids ဆိုတဲ့ဓာတ္ ေပါင္းတစ္မ်ိဳးဟာ ပူစပ္ျခင္းကို ျဖစ္ေပၚ ေစကာ ေသြးအတြင္း အဆီဓာတ္မ်ား ျပားမႈကိုလဲ ထိန္းသိမ္း ႏိုင္စြမ္း ရွိပါတယ္။
ကြ်န္ေတာ္တို႔ ေလ့လာ ခဲ့ၾကရာမွာ ဟမ္းစတား ေလးေတြကို အုပ္စု(၂) စုခြဲ ခဲ့ၿပီး capsaicinoids ဓာတ္ပါဝင္တဲ့ အစားအေသာက္၊ မပါဝင္ အစားအေသာက္ ဆိုၿပီး ခြဲျခား ေကြ်းခဲ့ ပါတယ္။
ေတြ႔ရွိခဲ့ရတဲ့ ရလဒ္ကေတာ့ အထက္မွာ ေဖာ္ျပ ခဲ့သလို ေသြးအတြင္း အဆီဓာတ္ ပါဝင္မႈ ႏႈန္းေတြက သိသိသာသာကို ကြာျခား ေနပါတယ္"လို႔ ေဒါက္တာ ဇန္ယူခြ်မ္က ဆိုခဲ့ပါတယ္။
Ref : HealthyMag
Originally published at - http://health.thithtoolwin.com/2016/06/blog-post_31.html
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment