ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ဖို႔ အတြက္ ထမင္း မစားပဲ ေပါင္မုန္႔ပဲ စားမယ္ ဆိုတာဟာ မွန္ကန္တဲ့ ေရြးခ်ယ္မႈ တစ္ခုေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ကိုယ္ အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ဖို႔ အတြက္ အေကာင္းဆံုး နည္းလမ္း ကေတာ့ အစာအိမ္ထဲက ဘက္တီးရီးယား ေတြကို ေျပာင္းလဲ လိုက္တာဟာ အေကာင္းဆံုး နည္းလမ္း ျဖစ္မွာပါ။
လန္ဒန္ တကၠသိုလ္မွာ ရွိတဲ့ King's ေကာလိပ္က ပေရာ္ဖက္ဆာ Tim Spector က ေျပာျပ ခဲ့တာကေတာ့ အဲဒီလို အစား အေသာက္ ေျပာင္းလဲ စားေသာက္ျခင္းဟာ လူတစ္ေယာက္ကို ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က် သြားေအာင္ ကူညီေပးႏိုင္ ခဲ့တယ္ဆိုတဲ့ သက္ေသမ်ိဳး မရွိခဲ့ဖူး ဘူးလို႔ ဆိုပါတယ္။
သၾကားဓါတ္ ၊ ပါစတာ ၊ အာလူးနဲ႔ ေပါင္မုန္႔ျဖဴ တို႔လို အစား အေသာက္ အစီအစဥ္ေတြဟာ ဂလူးကို႔စ္ အျဖစ္ လ်င္ျမန္စြာ ေျပာင္းလဲ သြားၿပီး ေသြးထဲက သၾကားဓါတ္ ပမာဏကို ရုတ္တရက္ ျမင့္တက္ လာေစႏိုင္ ပါတယ္ လို႔ တိရိစာၦန္ေတြကို ေလ့လာမႈ မ်ားျပဳလုပ္ အၿပီးမွာ ပေရာ္ဖက္ဆာ Tim Spector ကဆိုခဲ့ ပါတယ္။
အခုလည္း Cell ဂ်ာနယ္မွာ ပံုႏွိပ္ ေဖာ္ျပခဲ့တဲ့ သုေတသန အသစ္ တစ္ခုဟာ မတူညီတဲ့ လူသာေတြဟာ သူတို႔ရဲ႕ အစာေခ်ဖ်က္မႈ စစန္အတြင္းက သန္းေပါင္းမ်ားစြာေသာ အႏုဇီ၀ ပိုးမႊားေတြရဲ႕ ေရာေထြးမႈအေပၚ အေျခခံကာ ကာဗြန္ဟိုက္ၿဒိတ္ နဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး မတူညီတဲ့ တံု႔ျပန္မႈ ေတြ ရွိေနတယ္ ဆိုတာကို ျပသႏိုင္ ခဲ့ပါတယ္။
ဘက္တီးရီးယားေတြရဲ႕ သိမ္းပိုက္ထားမႈ အေပၚ အေျခခံၿပီး လူေတြဟာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး စားတဲ့အခါ ေသြးထဲက သၾကားဓါတ္မွာ ဆူးေျငာင့္ေတြ ျဖစ္ေပၚ လာတာကို ေတြ႔ခဲ့ၾကၿပီး တစ္ခ်ိဳ႕ကေတာ့ ေပါင္မုန္း နဲ႔ ပီဇာ တို႔ကိုသာ စားသံုးတဲ့ အတြက္ ဘာသက္ေရာက္မႈ မွ မရွိခဲ့တာကိုေတြ႔ရပါတယ္။
ဒါေပမယ့္လည္း ပေရာ္ဖက္ဆာ Tim Spector က ရွင္းျပကေတာ့ ပိုလီဖေနာ ၾကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တဲ့ ေခ်ာ့ကလက္ လုိ အစားအစာ မ်ိဳးကသာ အစာအိမ္ အတြင္းက အႏုဇီ၀ ပိုးမႊားေတြကို သန္မာ လာေစတဲ့ အတြက္ ေပါင္မုန္႔ေတြထက္ စာရင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာမွာ အသံုး၀င္ႏိုင္တယ္ ဆိုတာပါပဲ။
ဒါေၾကာင့္ ပေရာ္ဖက္ဆာ Tim Spector က ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ဖို႔ အတြက္ ေပါင္မုန္႔ ကဲ့သို႔ေသာ ထမင္းမဟုတ္တဲ့ အျခား အစားအစာ ေတြ စားျခင္းထက္ ေခ်ာ့ကလက္ စားျခင္းက ထိေရာက္စြာ ကူညီေပးႏိုင္လိမ့္မယ္ ဆိုတာကို အႀကံေပး ခဲ့ပါတယ္။
Ref : Dailymail
Original link - http://health.thithtoolwin.com/2015/11/blog-post_81.html
ဒီပို႔စ္ေလးကို သေဘာက်ရင္ | လုပ္ေပးခဲ့ေနာ္။ |
No comments:
Post a Comment