အာဟာရ ဆိုင္ရာ ေနာက္ဆံုးေပၚ သုေတသ နတစ္ရပ္ အရ ငါးဟာ ကိုယ္၀န္ေဆာင္ အမ်ိဳးသမီးေတြနဲ႔ သေႏၶသားေတြ အတြက္ အလြန္အမင္း အက်ိဳး ရွိတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ငါးဟာ အိုမီဂါ 3 ဖက္တီးအက္ဆစ္ ရရွိရာ အဓိကရင္းျမစ္ျဖစ္ၿပီး ကေလးငယ္ရဲ႕ မ်က္လံုးနဲ႔ ဦးေႏွာက္ဖြံ႕ၿဖိဳးမႈအတြက္ သက္ေစာင္႔ က႑တစ္ရပ္အေနနဲ႔ စြမ္းေဆာင္ေပးပါတယ္။
ဦးေႏွာက္အတြင္းပိုင္းမွာလည္း မာက်ဴရီကေန ထြက္ရွိတဲ႔ အဆိပ္အက္ဆစ္ေတြကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
လူ႔ခႏၶာကိုယ္ဟာ အိုမီဂါ 3 ကို သဘာ၀အတိုင္း ထုတ္လုပ္ႏုိင္စြမ္း မရွိပါဘူး။ ဒါေၾကာင္႔ ကိုယ္၀န္ေဆာင္ အမ်ိဳးသမီးေတြအေနနဲ႔ တစ္ပတ္မွာ ငါးကို ၁၂ႀကိမ္ အနည္းဆံုး စားေပးဖုိ႔လိုပါတယ္။
ဒီသုေတသနရပ္အရ မာက်ဴရီရဲ႕ ဆိုးရြားျပင္းထန္တဲ႔ သက္ေရာက္မႈကို ငါးစားသံုးၿပီး ကာကြယ္ႏိုင္ေၾကာင္း ခိုင္လံုတဲ႔ အေထာက္အထားကို ေဖာ္ျပေပးႏိုင္ခဲ႔တယ္လို႔ Rochester တကၠသိုလ္မွ တြဲဖက္ပါေမာကၡ Edwin Van Wijnagarden က ေျပာသြားပါတယ္။
Ref: Health
Original link - http://health.thithtoolwin.com/2015/11/blog-post_28.html
ဒီပို႔စ္ေလးကို ႏွစ္သက္တယ္ဆိုရင္ | လုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ |
No comments:
Post a Comment