က်န္းမာေရးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ဗဟုသုတ၊ လိင္မႈကိစၥ၊ ေရာဂါမ်ားအေၾကာင္း၊ ေလ့လာေတြ႔႐ွိခ်က္မ်ား၊အစားအေသာက္နွင့္ လူေနမႈဘဝမ်ား





ဤဘေလာဂ့္ဆိုဒ္သည္ ဆိုင္မြန္စာၾကည့္ဆိုဒ္၏ ပရိတ္သတ္မ်ား တက္ေရာက္ ဖတ္႐ႈျခင္း လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေစရန္ ရည္႐ြယ္၍ ထပ္မံတိုးထားေသာ ဆိုဒ္ပြား တစ္ခုသာ ျဖစ္ပါသည္။

Monday, April 3, 2017

ဗုိက္ထဲမွာ အစာ လုံး၀မရွိတဲ့ အခ်ိန္ မစားသင့္တာေတြ




ဗုိက္ထဲမွာ အစာ မရွိလုိ႔ သံစံု ထြက္ၿပီး ဆာေလာင္ ေနခ်ိန္မွာ ဘယ္အစား အစာပဲ ျဖစ္ျဖစ္ စားမယ္ ဆိုတဲ့ အေတြးမ်ဳိး မေတြးမိဖို႔ လိုအပ္ လာပါၿပီ။ အစာ မရွိခ်ိန္မွာ မစားသင့္ တာေတြ စားမိရင္ ဗုိက္ေအာင့္ ရာက စလို႔ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ အထိပါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ မ်ားတာမို႔ ဘယ္လို အစား အစာေတြကို ေရွာင္သင့္ သလဲဆိုတာ ေလ့လာ ၾကည့္ရ ေအာင္ပါ။

တေဆးပါေသာ မုန္႔မ်ား - ဂ်ဳံမႈန္႔၊ ေထာပတ္၊ တေဆးတို႔နဲ႔ ျပဳလုပ္ ထားတဲ့ မုန္႔ေတြဟာ အစာအိမ္ အတြင္း နံရံကို က်ိန္းစပ္ေစၿပီး ေလပြ တာတို႔၊ ၀မ္းေဖာ ၀မ္းေရာင္ တို႔ ျဖစ္ေစႏုိင္ ပါတယ္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခရမ္းခ်ဥ္သီးဟာ အစာအိမ္ အတြင္း အက္စစ္ဓာတ္ ထုတ္လုပ္မႈကို လႈံ႔ေဆာ္ေပးတာ ေၾကာင့္ အစာ မရွိခ်ိန္မွာ စားလုိက္ ရင္ ရင္ပူ ရင္ဆာ ျဖစ္ေစႏုိင္ပါတယ္။

ဟင္းသီးဟင္းရြက္အစိမ္းမ်ား - ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြဟာ အ က်ဳိးျပဳအမွ်င္ဓာတ္ႂကြယ္၀ေပ မယ့္လို႔ မခ်က္ မျပဳတ္ဘဲ အစိမ္း အတုိင္း အစာအိမ္ ထဲဘာမွ မရွိ ခ်ိန္ စားတာ မ်ဳိးက ဆုိးက်ဳိး အျဖစ္ ေျပာင္းသြား ေစပါတယ္။

သစ္ေတာ္သီး -အလြန္႔အလြန္ ဆာေလာင္ေနခ်ိန္မွာ သစ္ေတာ္ သီးေတြ စားတာကလည္း အစာ အိမ္အတြင္း နံရံကို က်ိန္းစပ္ေစ ၿပီးဗုိက္နာေစ နိုင္ပါတယ္။

ငွက္ေပ်ာသီး - အစာအိမ္ထဲ ဘာမွ မရွိခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားတာက လည္း ေသြးတြင္းမဂၢနီဆီယမ္ ပမာဏမ်ားေစႏုိင္တဲ့ အတြက္ ႏွလုံး ကို ထိခိုက္ေစႏုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါ တယ္။

အပူအစပ္မ်ား - ပူလြန္း၊ စပ္လြန္း တဲ့ အစားအစာေတြ စားရင္ လည္း အစာအိမ္ထဲမွာ အက္စစ္ ဓာတ္ေတြ ပိုထြက္ေစတဲ့အတြက္ မအီမသာ ျဖစ္ေစပါတယ္။

အခ်ဥ္သီးမ်ား - လိေမၼာ္၊ သံပရာ၊ ဂရိတ္ဖ႐ုစတဲ့ အခ်ဥ္သီးေတြကို အစာအိမ္ထဲဘာမွမရွိခ်ိန္ စားခဲ့ ရင္ ဗုိက္နာတာမ်ဳိး ျဖစ္တတ္ပါ တယ္။

ဆုိဒါ - အခ်ဥ္သီးေတြလုိမ်ဳိးပဲ အက္စစ္ဓာတ္မ်ားတ့ဲ ဆုိဒါကို အ စာမရွိခ်ိန္မွာ လုံး၀မေသာက္မိဖို႔ ေရွာင္ရပါမယ္။

ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္ - အစာ မရွိခ်ိန္မွာ ေကာ္ဖီပဲေသာက္ ေသာက္၊ လက္ဖက္ရည္ပဲေသာက္ ေသာက္ အစာအိမ္တြင္း အက္ စစ္ဓာတ္ေတြ ထုတ္လႊတ္မႈမ်ား ေစသလို အစာေခ်ဖ်က္မႈလုပ္ငန္း စဥ္ကိုလည္း ဆုိးက်ဳိးေပးႏုိင္ပါ တယ္။

အခ်ဳိမ်ား -အခ်ဳိဓာတ္မ်ားတာ ေတြ စာရင္းလည္း ပန္ကရိယကို အလုပ္ေတြပိုလုပ္ေစသလို ဆီး ခ်ဳိေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခလည္း မ်ား ေစပါတယ္။

ဒိန္ခ်ဥ္- ဒိန္ခ်ဥ္မွာပါတဲ့ အက်ဳိးျပဳ ဗက္တီးရီးယားေတြကို အစာ အိမ္ထဲက အက္စစ္ေတြက ေသ ေက်ေစတဲ့အတြက္ ဘာမွမစားရ ေသးခင္မွာ ဒိန္ခ်ဥ္မစားသင့္ပါ ဘူး။

Ref: wellnessbin

From : 7 Day daily News

Originally published at - http://www.7daydaily.com/story/93068

No comments:

Post a Comment