က်န္းမာေရးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ဗဟုသုတ၊ လိင္မႈကိစၥ၊ ေရာဂါမ်ားအေၾကာင္း၊ ေလ့လာေတြ႔႐ွိခ်က္မ်ား၊အစားအေသာက္နွင့္ လူေနမႈဘဝမ်ား





ဤဘေလာဂ့္ဆိုဒ္သည္ ဆိုင္မြန္စာၾကည့္ဆိုဒ္၏ ပရိတ္သတ္မ်ား တက္ေရာက္ ဖတ္႐ႈျခင္း လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေစရန္ ရည္႐ြယ္၍ ထပ္မံတိုးထားေသာ ဆိုဒ္ပြား တစ္ခုသာ ျဖစ္ပါသည္။

Sunday, December 18, 2016

သင္မသိေသးတဲ့ ဆန္ရဲ႕ အျခားအသုံး၀င္မႈမ်ား




ဆန္ဆုိတာ ျမန္မာျပည္ရဲ႕ ထုတ္ကုန္ ျဖစ္ပါတယ္။ ျမန္မာ လူမ်ိဳးတုိင္း ဆန္နဲ႔ မကင္းၾကပါဘူး။ ဆန္ကုိ အဓိက အားျဖင့္ ထမင္း အျဖစ္ ခ်က္ျပဳတ္ စားေသာက္ ၾကပါတယ္။

မုန္႔တီ၊ မုန္႔ဟင္းခါ၊ ၾကာဇံ အစရွိတဲ့ ထုတ္ကုန္ေတြ အျဖစ္လည္း အသြင္ေျပာင္းၿပီး သုံးစြဲၾက ပါေသးတယ္။ ဆန္ဟာ ဒီနည္းေတြနဲ႔သာမက မခ်က္ျပဳတ္ ရေသး ခင္မွာလည္း အျခား ေနရာေတြမွာ အသုံးျပဳလုိ႔ ရပါေသးတယ္။

(၁) ေကာ္ဖီမႈန္႔ႀကိတ္စက္ သန္႔ရွင္းေစဖုိ႔



ေကာ္ဖီမႈန္႔ ႀကိတ္တဲ့ စက္ငယ္ေလးေတြ အသုံးျပဳပါက ၾကာလာတဲ့ အခါ ညစ္ပတ္ လာတတ္ ပါတယ္။ ဒီေတာ့ မခ်က္ရ ေသးတဲ့ ဆန္အစိမ္းကို ေကာ္ဖီမႈန္႔ စက္ထဲကို ထည့္လုိက္ၿပီး၊ ေကာ္ဖီေစ့ ေတြကို ႀကိတ္သလုိ ခပ္ၾကာၾကာေလး ႀကိတ္ေပး လုိက္ပါ။ ဆန္က အညစ္ အေၾကးနဲ႔ စြတ္စုိ ထုိင္းမႈိင္းျဖစ္ေန မႈေတြကို သယ္ေဆာင္ သြားပါလိမ့္မယ္။

(၂) ဒဏ္ရာေတြ ရလာတဲ့ အခါ ၾကပ္ထုပ္ထုိးလုိ႔ ရတယ္

ထိခုိက္ ဒဏ္ရာေတြ ရတယ္ဆုိရင္ ဆန္ကုိ အ၀တ္ သန္႔သန္႔ ေလးထဲကုိ ထည့္ၿပီး အလုံးေလး ျဖစ္သြားေအာင္ ႀကိဳးနဲ႔ စည္းလုိက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေပါင္မုန္႔ကင္တဲ့ စက္ထဲမွာ စကၠန္႔ သုံးဆယ္ေလာက္ ထားပါ။ ၿပီးတာနဲ႔ ဒဏ္ရာ ရထားတဲ့ ေနရာေတြမွာ ၾကပ္ထုပ္ သေဘာမ်ိဳး သုံးၾကည့္ပါ။ မၾကာခင္မွာ သက္သာ သြားပါလိမ့္မယ္။

အေအးနည္းနဲ႔ ထုိးခ်င္တယ္ဆုိရင္လည္း ေရခဲ ေသတၱာထဲမွာ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ထားၿပီး ဒဏ္ရာေတြေပၚကုိ တင္ေပးပါ။ ခဏခ်င္း သက္သာ သြားမွာပါ။

(၃) ဖုန္းစသည္တုိ႔ ေရစုိတဲ့ အခါ



ဖုန္းေတြ ေရစုိတဲ့ အခါ အစိတ္ အပုိင္း မ်ားကို လွ်င္ျမန္စြာ ျဖဳတ္ၿပီး ဆန္ထဲကို ျမႇဳပ္ထား လုိက္ပါ။ ဆန္က ေရနဲ႔ စြတ္စုိ ထုိင္းမႈိင္း မႈေတြကို မိနစ္ 30 ေလာက္ အတြင္း ေျပေပ်ာက္ ေစပါလိမ့္မယ္။

(၄) လည္ရွည္ဖန္ပုလင္းမ်ား သန္႔ရွင္းေစလုိလွ်င္

တစ္ခ်ိဳ႕က ပုလင္းေတြကုိ သန္႔ရွင္းေစလုိတဲ့ အခါ ေက်ာက္ခဲ ေသးေသးေလးေတြနဲ႔ ေရနဲ႔ ထည့္ၿပီး ေဆးေၾကာၾကပါတယ္။ ဆန္ကိုလည္း အဲဒီ နည္းအတုိင္း သုံးႏုိ္င္ၿပီး ေခ်ာင္က်ိဳ ေခ်ာင္ၾကားမွာ ကပ္ေနတဲ့ အညစ္အေၾကး ေတြကိုေတာင္ ဖယ္ရွားေပး နိုင္ပါတယ္။

source : rd.com

From : SHWEMOM by မဒီေလး (Shwemom)

Originally published at - http://www.shwemom.com/household-uses-for-rice/

No comments:

Post a Comment