က်န္းမာေရးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ဗဟုသုတ၊ လိင္မႈကိစၥ၊ ေရာဂါမ်ားအေၾကာင္း၊ ေလ့လာေတြ႔႐ွိခ်က္မ်ား၊အစားအေသာက္နွင့္ လူေနမႈဘဝမ်ား





ဤဘေလာဂ့္ဆိုဒ္သည္ ဆိုင္မြန္စာၾကည့္ဆိုဒ္၏ ပရိတ္သတ္မ်ား တက္ေရာက္ ဖတ္႐ႈျခင္း လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေစရန္ ရည္႐ြယ္၍ ထပ္မံတိုးထားေသာ ဆိုဒ္ပြား တစ္ခုသာ ျဖစ္ပါသည္။

Thursday, April 14, 2016

ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခ်က္တာနဲ႔ အစိမ္းစားတာ ဘယ္ဟာ ပိုေကာင္းလဲ




အသီးအႏွံ ေတြနဲ႔ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ ေတြဟာ အစိမ္းစားရင္ ပိုအဟာရ ျဖစ္တယ္လို႔ ေျပာၾက ပါတယ္။ ခ်က္လိုက္တဲ့ အခါ ပါဝင္တဲ့ သတၱဳဓာတ္ေတြ၊ ဗီတာမင္ေတြ ေလ်ာ့က် သြားတာေၾကာင့္ ျဖစ္ပါတယ္။

ဒါေပမဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကေတာ့ ျခြင္းခ်က္ ျဖစ္ပါတယ္။ အနီေရာင္ေရာင္ျခယ္ လိုက္ကိုပင္းဟာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အေရာင္ေထာက္ပံ့ေပးထားတဲ့ ဓာတ္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ သူဟာ ကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးနိုင္ျပီး ခ်က္ျပဳတ္လိုက္တဲ့အခါမွာ ပိုတိုးလာပါတယ္။



ဟားဗတ္သိပၸံေက်ာင္းရဲ႕ သုေတသနတစ္ခုမွာ လွီးထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္စိတ္ဟာ ၅၁၅ မိုက္ခရိုဂရမ္ လိုင္ကိုပင္း ပါဝင္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့အျဖစ္ ခ်က္ျပဳတ္လိုက္ရင္ေတာ့ ၁၃၈၀၀ မိုက္ခရိုဂရမ္ပါဝင္တာကို ေတြ႕ရပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ဟင္းေတြ၊ စြပ္ျပဳတ္ေတြ ထဲမွာ ထည့္ျပီးခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ျခင္းဟာ အဟာရ ပိုမိုျဖစ္ပါတယ္။

Photos & Source: Zee News

Originally published at - http://www.duwun.com.mm/lifestyle


No comments:

Post a Comment