က်န္းမာေရးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ဗဟုသုတ၊ လိင္မႈကိစၥ၊ ေရာဂါမ်ားအေၾကာင္း၊ ေလ့လာေတြ႔႐ွိခ်က္မ်ား၊အစားအေသာက္နွင့္ လူေနမႈဘဝမ်ား

ဤဘေလာဂ့္ဆိုဒ္သည္ ဆိုင္မြန္စာၾကည့္ဆိုဒ္၏ ပရိတ္သတ္မ်ား တက္ေရာက္ ဖတ္႐ႈျခင္း လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေစရန္ ရည္႐ြယ္၍ ထပ္မံတိုးထားေသာ ဆိုဒ္ပြား တစ္ခုသာ ျဖစ္ပါသည္။

Friday, February 12, 2016

အမ်ိဳးသမီးေတြ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားတဲ့ အစားေတြကို စားသံုးေပးရင္ ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္မႈကို ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္




ဟားဗတ္ တကၠသိုလ္က ပညာရွင္ေတြရဲ႕ ေလ့လာခ်က္ အရေတာ့ အမ်ိဳးသမီးေတြ အေနနဲ႔ ငယ္ရြယ္စဥ္နဲ႔ အရြယ္ေရာက္ၿပီး ခ်ိန္ေတြမွာ အမွ်င္ဓာတ္ မ်ားတဲ့ အစားအစာ ေတြကို စားသံုးေပး ရင္ေတာ့ ရင္သား ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏိုင္ မႈကို ရာႏႈန္း ၂၀ အထိကို ေလွ်ာ့ခ် ေပးႏုိင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

အမ်ိဳးသမီးေတြ အေနနဲ႔ေတာ့ အရြယ္ေရာက္ၿပီး အခ်ိန္မွာ အမွ်င္ဓာတ္ မ်ားတဲ့ အစားအစာေတြကို စားသံုးေပးတာက အသက္အ ရြယ္ႀကီးလာတဲ့ အခ်ိန္မွာ ရင္သား ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈ မရွိေအာင္ကို ေလွ်ာ့ခ် ေပးႏုိင္ပါတယ္။

ေလ့လာသူေတြဟာ ဆိုရင္ေတာ့ အမ်ိဳးသမီးေတြရဲ႕ စားေသာက္ေနထိုင္ ပံုေတြကို ေလ့လာ ခဲ့ၾကပါတယ္။ ဒီလုိေလ့လာ ခ်က္ေတြ အရေတာ့ အရြယ္ေရာက္ၿပီး ခ်ိန္မွာ အမွ်င္ဓာတ္ပါတဲ့ အစားအစာ ေတြကို ပံုမွန္ စားသံုးတဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြဟာ ဆိုရင္ေတာ့ ရင္သား ကင္ဆာျဖစ္ပြားႏုိင္ မႈကို ၁၆ ရာႏႈန္း ကေန ၂၄ ရာႏႈန္း အထိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ ခဲ့တာကို ေတြ႔ခဲ့ ရပါတယ္။

အမ်ိဳးသမီးေတြ လူလားေျမာက္လာတဲ့ အခ်ိန္မွာ အသီးအႏွံနဲ႔ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြ ကေနရရွိတဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ေတြကို တစ္ေန႔ကို ၁၀ ဂရမ္ေလာက္ ျဖည့္စြက္ စားသံုးေပး တာဟာ ဆိုရင္ေတာ့ ရင္သား ကင္ဆာကို မျဖစ္ပြားႏိုင္ ေတာ့ေအာင္ကို တားဆီး ေပးႏုိင္ပါတယ္။

အမွ်င္ဓာတ္မ်ားတဲ့ အစားအစာေတြ ကေတာ့ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း ၊ ငွက္ေပ်ာသီး ၊ လိေမၼာ္သီး ၊ ပန္းသီး ၊ အာလူး စတဲ့ အစားအစာေတြ ျဖစ္ပါတယ္။

ေလ့လာသူေတြ ကေတာ့ အမွ်င္ဓာတ္ပါတဲ့ အစားအစာ ေတြက ဒီေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ စြမ္းကို ဘာေၾကာင့္ ေလွ်ာ့ခ်ေပးတယ္ ဆိုတာကို မသိၾကေသးပါဘူး။

အမွ်င္ဓာတ္ပါတဲ့ အစားအစာေတြဟာ ေသြးတြင္းမွာ အက္စထရိုဂ်င္ ပါဝင္မႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ၿပီး ဒီဓာတ္ဟာ ရင္သား ကင္ဆာနဲ႔ ဆက္စပ္မႈ ရွိလား ဆိုတာကိုေတာ့ သုေတသီေတြက ဆက္လက္ ေလ့လာ သြားမွာပါ။

ရင္သားကင္ဆာဟာ ဆိုရင္ေတာ့ အေမရိကန္ အမ်ိဳးသမီးေတြ ၾကားမွာ အေရျပား ကင္ဆာ ၿပီးရင္ အျဖစ္ အမ်ားဆံုး ေရာဂါ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ႏွစ္စဥ္ အေမရိကန္ အမ်ိဳးသမီး ႏွစ္သိန္းခြဲ နီးပါး ခံစားေနရတဲ့ ေရာဂါ တစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။

Ref : MNT

Originally published at - http://health.thithtoolwin.com/2016/02/blog-post_91.html


No comments:

Post a Comment