ဝါရွင္တန္၊
အေမရိကန္ နိုင္ငံ Pennsylvania တကၠသိုလ္မွ ေဆးဘက္ ဆိုင္ရာ သုေတသန ပညာရွင္မ်ား၏ ေလ့လာ ေတြ႔ရွိခ်က္ အရ ၾကက္ဥသည္ ကေလးမ်ား အတြက္ ၾကာရွည္စြာ အဆာ ခံႏိုင္သည့္ အရာ တစ္ခု ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
အဆိုပါ သုေတသန ပညာရွင္ မ်ား၏ ေလ့လာ ေတြ႔ရွိခ်က္ မ်ားတြင္ ၾကက္ဥကို နံနက္စာ အျဖစ္ စားသံုး ျခင္းက အျခား ဂ်ဳံ၊ ေျပာင္းႏွင့္ ဆန္ ျပဳတ္ကို စားျခင္းထက္ ပိုမိုေကာင္း မြန္ေၾကာင္း သိရသည္။
သုေတသန ပညာရွင္ မ်ားက ပ႐ိုတိန္းဓာတ္ ၾကြယ္ဝေသာ အစား အစာမ်ားကို စားသံုးျခင္းက ကေလး ငယ္မ်ား အေနျဖင့္ ေန႔လယ္ အစာစား ခ်ိန္တြင္ ကယ္လိုရီ အနည္းငယ္သာ ရရွိေၾကာင္း ေတြ႔ရသည္။
ယင္းမွာ အဝလြန္ျခင္းကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ရန္ အတြက္ အေထာက္ အကူေပးသည္။
Eating Behaviours ဂ်ာနယ္ တြင္ ေဖာ္ျပခ်က္ အရ သုေတသန ပညာ ရွင္မ်ားသည္ ရွစ္ႏွစ္မွ ၁ဝ ႏွစ္ အတြင္း ကေလး အေယာက္ ၄ဝ ကို ေလ့လာ ခဲ့ၾကၿပီး ကေလးငယ္ မ်ားကို ကယ္လို ရီ ၃၅ဝ ခန္႔ရွိသည့္ ဂ်ဳံ၊ ေျပာင္း၊ ၾကက္ ဥႏွင့္ ဆန္ျပဳတ္ တို႔ကို စားသံုးေစၿပီး ေန႔လယ္စာ မစားမီွီ ႐ုပ္ပိုင္းဆိုင္ရာ ကစားနည္း မ်ားကိုလည္း ကစားေစ ခဲ့သည္။
ၾကက္ဥစားသံုးသည့္ ကေလး ငယ္မ်ားမွာ ကယ္လိုရီ ရာခိုင္ႏႈန္း ၇ဝ ေလွ်ာ့ခ် ေပးႏိုင္သည္ကို ေတြ႔ရွိခဲ့ရ ေၾကာင္း သုေတသန ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။
''ဒါဟာ သူတို႔ရဲ႕ ေန႔စဥ္ စားသံုး တဲ့ ကယ္လိုရီ ပမာဏရဲ႕ ေလးရာခိုင္ ႏႈန္း ေျပာင္းလဲ သြားတာကို ေတြ႔ရမွာ ျဖစ္တယ္''လို႔ သုေတသန ပညာရွင္ Tanja Kral က ေျပာသည္။
Ref: Independent News
Yangon Media Group
Originally published at - https://www.facebook.com/yangonmediagroup
No comments:
Post a Comment