ၾကက္သြန္ျဖဴ ကေန ထုတ္လုပ္ ထားတဲ့ ျဖည္႔စြက္ ေဆး၀ါးေတြဟာ ေသြးလႊတ္ေၾကာနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ ရာႏႈန္းေတြကို ေလွ်ာ့က် ေစႏိုင္တယ္ ဆိုတာကို ေလ့လာေတြ႔ရွိ ခဲ့ရပါတယ္။
သိပၸံပညာရွင္ေတြ အဆိုအရ ေန႔စဥ္ျဖည္႔စြက္ ေဆး၀ါး စားသံုးသူေတြမွာ ေသြးလႊတ္ေၾကာ အတြင္းအညစ္ေၾကးေတြ စုပံုမူ သိသိသာသာ ေလ်ာ့က်လာတာကို ေတြ႔ရွိ ရတယ္လို႔ ေျပာပါတယ္။
ေလ့လာမူေတြ အရေတာ့ သုေသသန ျပဳသူမ်ားဟာ ဇီ၀ေဗဒ လကၡဏာေတြကို စစ္ေဆးထားတဲ့ ႏွလံုးေရာဂါ စျဖစ္ႏုိင္တဲ့ လကၡဏာေတြ႔ရိွၿပီး အသက္ ၄၀ မွ ၇၅ ႏွစ္အတြင္း ရိွတဲ့ လူနာေတြကို စုေဆာင္း ခဲ့ပါတယ္။
ေသြးေၾကာမ်ားထဲတြင္ ကယ္လ္ဆီယမ္ အနည္က်ျခင္းႏွင့္ ေသြးခဲမ်ား စုပံုလာျခင္းကို တိုင္းတာၿပီးေနာက္ သုေသသနျပဳ သူေတြက ေန႔တိုင္း ၾကက္သြန္ျဖဴမွ ထုတ္လုပ္ ထားတဲ့ ျဖည့္စြက္ေဆး၀ါး ၂၄၀၀မီလီဂရမ္ တိုက္ေကၽြး ခဲ့ပါတယ္။
တစ္ႏွစ္ေက်ာ္ၾကာ သုေသသန ျပဳၿပီးေနာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴမွ ထုတ္လုပ္ ထားေသာျဖည့္စြက္ေဆး၀ါး ေသာက္သံုးတဲ့ သူေတြမွာ သူတို႔ရဲ႕ေသြးေၾကာ တြင္းရွိ ေသြးခဲ မ်ားျဖစ္ေပၚမူႏႈန္း ၈၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က် သြားတာကို ေတြ႔ရိွရၿပီး ရိွေနတဲ့ေသြးခဲေတြ ဟာလည္း ေလ်ာ့က်သြား တာကိုေတြ႔ရိွရပါတယ္။
“ ဒီေလ့လာမႈက ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားေစတဲ့ ေသြးခဲမ်ား ျဖစ္ေပၚျခင္းကို ကာကြယ္ျခင္းႏွင့္ ရွိၿပီးသား ေသြးခဲမ်ား တိုးပြားလာျခင္းကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ ျဖည့္စြက္ အစားအစာရဲ႕ ေကာင္းက်ိဳးေတြကို ျပသလိုက္တဲ့ ေနာက္ထပ္ စမ္းသပ္မႈ တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္ “ လို႔ LA BioMeduu မွ သုေသသန ပညာရွင္ ေဒါက္တာ Matthew Budoff ကေျပာပါတယ္။
ေလ့လာမႈမ်ားကို အေသးစိတ္စစ္ေဆးရာတြင္ သုေသသနျပဳလုပ္သူမ်ားက ၾကက္သြန္ျဖဴမွ ထုတ္လုပ္ထားတဲ့ ျဖည့္စြက္ေဆး၀ါးေတြဟာ ေသြးေပါင္ခ်ိန္ႏွင့္ကိုလက္စထေရာ ကိုလည္း ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ေၾကာင္း ထင္ရွားတဲ့ အခ်က္အလက္ေတြ ကိုလည္း ေတြ႔ရွိခဲ့ ရပါတယ္။
Ref : Upi
Originally published at - http://health.thithtoolwin.com/2016/01/blog-post_44.html
No comments:
Post a Comment