က်န္းမာေရးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ဗဟုသုတ၊ လိင္မႈကိစၥ၊ ေရာဂါမ်ားအေၾကာင္း၊ ေလ့လာေတြ႔႐ွိခ်က္မ်ား၊အစားအေသာက္နွင့္ လူေနမႈဘဝမ်ား
Sunday, December 18, 2016
ပီေကကုိ ဝါးၿပီးမ်ိဳခ်ရင္ ဘာျဖစ္ႏုိင္မလဲ ?
ပီေကကုိ လူတုိင္း နီးပါး ၀ါးဖူးမယ္ ထင္ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အခုေခတ္ လူလတ္ ပုိင္းေပါ့။ ပီေကက အစာေျခ စနစ္က မေျချဖတ္ႏုိင္ဘူး ဆုိရင္ လူေတြက ရယ္ၾက ပါလိမ့္မယ္။
တကယ္ေတာ့ ပီေကကို ရာဘာကဲ့သုိ႔ေသာ သစ္ေစးေတြကို ဓာတုေဗဒနည္းနဲ႔ အသြင္ေျပာင္းၿပီး ထုတ္လုပ္ ထားတာ မ်ားပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ ပီေကဟာ ဗုိက္ထဲမွာ (7)ႏွစ္အထိ တည္ရွိေနႏုိင္တယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။ ဒီစကားကလည္း ရယ္စရာ စကားျဖစ္ ပါလိမ့္မယ္။ ေဆးပညာရွင္ေတြကေတာ့ အတိအလင္းကို ေျပာထားပါတယ္။
ပီေက၀ါးျခင္းရဲ႕ ေကာင္းက်ိဳးကေတာ့ ခံတြင္းနံ႔ ဆုိးကို သက္သာေစတယ္။ ေဆးလိပ္ျဖတ္တဲ့ အခါမွာလည္း အသုံး၀င္ ပါတယ္။
ဒါေပမယ့္ ပီေကကုိ မ်ားမ်ားမ်ိဳခ်ေလ မ်ားမ်ား အႏၱရာယ္ရွိေလပါ။ တစ္ခ်ိဳ႕က စားၿပီး မ်ိဳခ်လုိက္တယ္၊ မစင္စြန္႔တဲ့ အခါ ပါသြားမွာေပါ့ ဆုိၿပီး ေပါ့ေပါ့ေလး ေျပာတတ္ပါတယ္။
တကယ္ေတာ့ ပီေကကုိ အစာေျခစနစ္က မေျခဖ်က္ႏုိင္ဘူးဆုိေပမယ့္ အစာထဲမွာပါတဲ့ ေရက ၎တုိ႔ကို ႏူးပြေစႏုိင္ၿပီး မစင္စြန္႔လမ္းေၾကာင္းကို ပိတ္ဆုိ႔ေစႏုိင္ပါတယ္။
ဒါက ရွားေတာင့္ရွားခဲဆုိေပမယ့္ အေမရိကန္နဲ႔ ယူေကမွာရွိတဲ့ ကေလးေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားဟာ ဒီကိစၥေၾကာင့္ ေဆး႐ုံေဆးခန္းကို သြားရသူေတြ မနည္းေတာ့ပါဘူး။
ပီေကကုိ သစ္ေစး၊ တိရစာၦန္ေတြဆီကေန ထုတ္လုပ္ရရွိတဲ့ ေကာ္ကဲ့သုိ႔ေစးျပစ္ေသာအရာ၊ အမႈန္႔မ်ား၊ အရသာ စတဲ့အရာေတြနဲ႔ ေပါင္းစပ္ထားတာ ျဖစ္ပါတယ္။
အစာအိမ္ထဲမွာ ျပင္ပကုိ မစြန္႔ထုတ္ႏုိင္ပဲ က်န္ေနတဲ့ ပီေကေတြအခ်င္းခ်င္း ေပါင္းမိသြားတဲ့အခါ ပုိၿပီးဆုိး၀ါးတဲ့ အႏၱရာယ္ကို ျဖစ္ေစႏုိင္ပါေၾကာင္း။
source : viral4real.com
From : နတ္စည္ေတာ္ (Shwemom)
Originally published at - http://www.shwemom.com/what-happens-to-your-stomach-when-you-swallow-gum/
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment