က်န္းမာေရးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ဗဟုသုတ၊ လိင္မႈကိစၥ၊ ေရာဂါမ်ားအေၾကာင္း၊ ေလ့လာေတြ႔႐ွိခ်က္မ်ား၊အစားအေသာက္နွင့္ လူေနမႈဘဝမ်ား

ဤဘေလာဂ့္ဆိုဒ္သည္ ဆိုင္မြန္စာၾကည့္ဆိုဒ္၏ ပရိတ္သတ္မ်ား တက္ေရာက္ ဖတ္႐ႈျခင္း လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေစရန္ ရည္႐ြယ္၍ ထပ္မံတိုးထားေသာ ဆိုဒ္ပြား တစ္ခုသာ ျဖစ္ပါသည္။

Thursday, August 4, 2016

ပိႏၷဲေစ့ေတြ လႊင့္မပစ္သင့္တဲ့ အေၾကာင္းရင္း




ပိႏၷဲသီး စားတဲ့ အခါ မ်ားေသာအား ျဖင့္ေတာ့ အေစ့ေတြကို လႊင့္ပစ္ ေလ့ရွိၾက ပါတယ္။ တကယ္ေတာ့ ပိႏၷဲေစ့မွာ ေျပာ မဆံုးႏုိင္တဲ့ က်န္းမာေရး ေကာင္းက်ိဳးေတြ ရွိတယ္ ဆိုတာ သိထားၿပီး အက်ိဳးရွိရွိ သံုးႏုိင္ေအာင္လို႔ ေဖာ္ျပေပး လုိက္ပါ တယ္။

အေရးအေၾကာင္းမ်ား သက္သာေစျခင္း

ပိႏၷဲေစ့တစ္ေစ့ကို ႏြားႏို႔ေအးေအးထဲမွာ ခဏစိမ္ထားၿပီး အႏွစ္ျဖစ္တဲ့အထိ ႀကိတ္ေျခပါ။ မ်က္ႏွာေပၚက အေရးအေၾကာင္းရွိတဲ့ ေနရာေတြကုိ ပိႏၷဲေစ့အႏွစ္နဲ႔ သုတ္လိမ္းေပးရင္ ေလး၊ ငါးပတ္အတြင္း ထူးျခားလာတာေတြ႕ ရမွာပါ။

အသားအေရာင္ေကာင္းေစျခင္း

ပိႏၷဲေစ့မွာ အမွ်င္ဓာတ္ႂကြယ္ဝတဲ့အတြက္ ဝမ္းခ်ဳပ္တာေတြကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္တြင္း အညစ္အေၾကးေတြကို စြန္႔ထုတ္ေစတဲ့အတြက္ အသားအေရာင္ ကိုလည္း ေကာင္းေစပါတယ္။

အမာရြတ္ေပ်ာက္ေစျခင္း

အသားအေရအျပစ္အနာအဆာကင္းေစခ်င္ရင္လည္း ပိႏၷဲေစ့က ကူညီေပးႏုိင္ပါတယ္။ အေျခာက္လွန္းထားတဲ့ ပိႏၷဲေစ့အနည္းငယ္ကို ႏြားႏို႔နဲ႔ ပ်ားရည္ေရာ ထားတဲ့ အထဲမွာ စိမ္ထားၿပီး အႏွစ္ရေအာင္ႀကိတ္ေျခပါ။ အဲဒီအႏွစ္ကို မ်က္ႏွာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ အျခားေနရာမွာပဲျဖစ္ျဖစ္ သုတ္လိမ္းေပါင္းတင္ထားၿပီး ေရနဲ႔ေဆးေၾကာေပး တာမ်ိဳး လုပ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။

ကင္ဆာေရာဂါကာကြယ္ေပးျခင္း

ပိႏၷဲေစ့ဟာ အသားဓာတ္ ႂကြယ္ဝသလို ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို တိုက္ဖ်က္ႏုိင္စြမ္းလည္းရွိပါတယ္။

ဆံပင္သန္ေစျခင္း

ပိႏၷဲေစ့ေတြဟာ ေသြးလည္ပတ္မႈကို ေကာင္းေစပါ တယ္။ ဆံသားသန္စြမ္းက်န္းမာဖို႔ဆုိတာလည္း ေသြးလည္ပတ္မႈ ေကာင္းတာနဲ႔ သက္ဆုိင္တဲ့အတြက္ ပိႏၷဲေစ့က ဆံပင္အတြက္ပါ အက်ိဳးျပဳပါတယ္။

အစာေၾကေစျခင္း

အစာေျခအဂၤါအဖြဲ႕အစည္းမွာ ျပႆနာတစ္ခုခုရွိေနရင္ အသည္းကိုဒုကၡေပးႏုိင္သလုိ ဆံပင္ကြၽတ္တာေတြ လည္း ျဖစ္ေစပါတယ္။ ပိႏၷဲေစ့စားေပးရင္ အစာေကာင္းစြာေၾကညက္ေစသလို အသည္းက်န္းမာေရးအတြက္လည္း အေထာက္အကူျပဳၿပီး ဆံပင္ကြၽတ္တဲ့ျပႆနာပါ ေျဖရွင္း ၿပီးသားျဖစ္ေစမွာပါ။

ပိႏၷဲေစ့ကို အစိမ္းအတုိင္းစားတာအျပင္ ျပဳတ္စားဟင္းခ်က္ စားႏုိင္သလို ပိႏၷဲေစ့ကို အေျခာက္ လွန္းအမႈန္႔ျပဳလုပ္ၿပီး ဟင္းခ်က္တဲ့အထဲ ထည့္စားႏုိင္ပါတယ္။

—Ref: stylecraze


Originally published at -

No comments:

Post a Comment