အခုကာလ ကေတာ့ ရာသီဥတု ေအးေအးနဲ႔ ေသာက္လုိ႔ အေကာင္းဆံုး ကာလပါပဲ။ အေသာက္မ်ား တတ္တဲ့ သူေတြရဲ႕ ပုိက္ဆံအိတ္ေတြ ကလည္း အခုလို ကာလေတြမွာ ေဖာင္းတယ္လို႔ကို ရွိမွာ မဟုတ္ ပါဘူး။ ဒါ့ေၾကာင့္ အကယ္ လုိ႔မ်ား သင္သာ အေသာက္မ်ား သြားမယ္ဆိုရင္ အမူးလြန္မႈကို သက္သာေစဖို႔ ဒီနည္းလမ္းေလး ေတြကိုေတာ့ သိထား သင့္ပါတယ္။
၁. Sprite လို သံပုရာအေအးေတြ ဒါဇင္လုိက္ေဆာင္ထားပါ
တရုတ္ျပည္က သုေတသန ျပဳခ်က္ေတြ အရေတာ့ သံပုရာ အနံ႔ အရသာ ပါဝင္တဲ့ စားစရာေတြဟာ အယ္လ္ကိုေဟာေၾကာင့္ ျဖစ္ေပၚလာႏုိင္တဲ့ ဆိုးက်ိဳးေတြကို ၅၇ ရာခိုင္ႏႈန္း အထိ ေလွ်ာ့ခ် ေပးႏုိင္ၿပီး သင့္ရဲ႕ အမူးေျပမႈကို ေလးဆေလာက္ ပိုၿပီး ျမန္ဆန္ လာေစမွာပါ။
ဘာေၾကာင့္လဲ ဆုိေတာ့ သံပုရာ အခ်ိဳရည္ေတြမွာ ပါဝင္တဲ့ Alkaline ဓာတ္ဟာ သင့္ရဲ႕ အစာ လမ္းေၾကာင္း အတြင္းမွာ ရွိတဲ့ မူးေမာေစတဲ့ ဓာတ္ေတြကို တိုက္ထုတ္ ေပးႏုိင္လို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
၂. ပ်ားရည္ဆမ္း ေပါင္မုန္႔ မီးကင္နဲ႔ Black ေကာ္ဖီ တစ္ခြက္
ေကာ္ဖီမွာပါတဲ့ ကဖိန္းဓာတ္ ကေတာ့ သင့္ရဲ႕ အေသာက္လြန္ၿပီး ထိုင္းမိႈင္းေန မႈကို ပံုမွန္ ျပန္ျဖစ္ေအာင္ အက်ိဳးျပဳ ေစမွာပါ။ ေကာ္ဖီေလး ေသာက္ၿပီးရင္ေတာ့ ေပါင္မုန္ ႔မီးကင္ကို ပ်ားရည္ ဆမ္းၿပီး စားလိုက္ပါ။
သင့္ရဲ႕ ပူေလာင္ေနတဲ့ အစာအိမ္ကို ခဏၿငိမ္သက္ သြားေစမွာျဖစ္ၿပီး လိုအပ္ေနတဲ့ အာဟာရဓာတ္ကို ျဖည့္ဆည္းေပး ပါလိမ့္မယ္။ ပ်ားရည္ကေတာ့ အရင္ေသာက္သံုး ထားတဲ့ ေကာ္ဖီထဲက ခႏၵာကိုယ္ အတြက္ မလိုေတာ့တဲ့ ကဖိန္းဓာတ္ေတြကို ေခ်ဖ်က္ေပး သြားမွာပါ။ ကဖိန္းဓာတ္မ်ားေနရင္လည္း မေကာင္းတာေၾကာင့္ ေရနည္းနည္းေသာက္လုိက္ တာကလည္း ပိုအက်ိဳးျပဳေစမွာပါ။
၃. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဖ်ာ္ရည္ တစ္ခြက္ ေသာက္ပါ
အယ္ကိုေဟာလ္မွာ အီသေနာနဲ႔ မီသေနာဆိုၿပီး ဓာတ္ႏွစ္မ်ိဳး ပါဝင္ပါတယ္။ သင့္ခႏၵာ ကိုယ္ကေတာ့ အီသေနာ ဓာတ္ကို ဦးဆံုး ၿဖိဳခြင္းၿပီးေနာက္မွာေတာ့ မီသေနာကို formaldehyde ဓာတ္ အျဖစ္ကို ေျပာင္းလဲ ေပးပါတယ္။
formaldehyde ဓာတ္ဟာ သင့္ရဲ႕ ခႏၵာကိုယ္ကို ေအာ္ဂလီဆန္ေအာင္ ျပဳလုပ္မွာပါ။ အဲ့လို ေအာ္ဂလီဆန္ တာမ်ိဳးမျဖစ္ ခ်င္ရင္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဖ်ာ္ရည္ကို ေသာက္သံုးသင့္ပါတယ္။
သူက antioxidants ဓာတ္ေတြကို ထုတ္လႊတ္ေပးမွာျဖစ္ၿပီး သင့္ရဲ႕ ခႏၵာကိုယ္ အတြင္းက အဆိပ္ဓာတ္ ေတြကို ေခ်ဖ်က္ၿပီး ဇီဝက ျၼျဖစ္စဥ္ကို ပံုမွန္ျဖစ္ေအာင္ ထိန္းခ်ဳပ္ေပး ပါလိမ့္မယ္။
Ref : Mirror
Original link - http://health.thithtoolwin.com/2015/12/new-year.html
No comments:
Post a Comment