က်န္းမာေရးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ဗဟုသုတ၊ လိင္မႈကိစၥ၊ ေရာဂါမ်ားအေၾကာင္း၊ ေလ့လာေတြ႔႐ွိခ်က္မ်ား၊အစားအေသာက္နွင့္ လူေနမႈဘဝမ်ား

ဤဘေလာဂ့္ဆိုဒ္သည္ ဆိုင္မြန္စာၾကည့္ဆိုဒ္၏ ပရိတ္သတ္မ်ား တက္ေရာက္ ဖတ္႐ႈျခင္း လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေစရန္ ရည္႐ြယ္၍ ထပ္မံတိုးထားေသာ ဆိုဒ္ပြား တစ္ခုသာ ျဖစ္ပါသည္။

Thursday, December 31, 2015

ေခ်ာ့ကလက္ စားျခင္းျဖင့္ ပန္ကရိယ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားျခင္းမွ ကာကြယ္ႏိုင္




ေခ်ာ့ကလက္ ေတြဟာ ေသဆံုးႏိုင္ေခ် ျမင့္မားတဲ့ ကင္ဆာေရာဂါ တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ပန္ကရိယ ကင္ဆာ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားျခင္းမွာ ကာကြယ္ ေပးႏိုင္တယ္လို႔ သိပၸံ ပညာရွင္ေတြက ဆိုလိုက္ ပါတယ္။

သူတို႔ရဲ ႔ ရွာေဖြ ေတြ႔ရွိခ်က္ အရေတာ့ ေခ်ာ့ကလက္မွာ ၾကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တဲ့ မဂၢနီဆီယမ္ ဓါတ္ဟာ ပန္ကရိယ ကင္ဆာ ကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္တာ ျဖစ္ပါတယ္။

သိပၸံပညာရွင္ အဖြဲ႔ဟာ VITamins နဲ႔ Lifestyle study ဆိုတဲ့ စာေစာင္ေတြမွာ ပါ၀င္တဲ့ ေဒတာ အခ်က္ အလက္ေတြကို စစ္ေဆး ၾကည့္ခဲ့ ပါတယ္။

ထို အခ်က္အလက္ေတြကေတာ့ အသက္ ၅၀ နဲ႔ ၇၆ ႏွစ္ၾကားရွိတဲ့ အမ်ိဳးသားနဲ႔ အမ်ိဳးသမီး ၆၆၀၀၀ ေယာက္တို႔ရဲ ႔ အခ်က္ အလက္ေတြပါ။ သုေတသီေတြဟာ မဂၢနီဆီယမ္ နဲ႔ ပန္ကရိယ ကင္ဆာေရာဂါ ၾကားထဲက တိုက္ရိုက္ ဆက္ႏြယ္ေနမႈကို ေလ့လာ ခဲ့ပါတယ္။

အဲဒီ အခါမွာ သိပၸံပညာရွင္ေတြ ေတြ႔ခဲ့ၾက တာက တစ္ေန႔ကို မဂၢနီဆီယမ္ မွီ၀ဲမႈ ၁၀၀ မီလီဂရမ္ ခန္႔ ေလ်ာ့နည္း သြားျခင္းဟာ ပန္ကရိယ ကင္ဆာ ေရာဂါ ျဖစ္လာဖို႔ ၂၄ ရာခိုင္ႏႈန္း ျဖစ္ႏိုင္ေခ် မ်ားလာေစ တယ္ဆိုတာပါပဲ။

ပန္ကရိယ ကင္ဆာေရာဂါဟာ ၅ ႏွစ္သာ အမ်ားဆံုး ရွင္သန္ခြင့္ရတဲ့ ေရာဂါျဖစ္ၿပီး လက္ရွိ အေျခအေနေတြ အရေတာ့ ရွင္သန္ႏိုင္ႏႈန္းဟာ တစ္ျဖည္းျဖည္း ေလ်ာ့နည္း လာပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ပန္ကရိယ ကင္ဆာ ဟာ အေမရိကန္ ႏိုင္ငံမွာလည္း ကင္ဆာနဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး ေသဆံုးမႈ ျဖစ္ေစႏိုင္တဲ့ ေရာဂါ စာရင္းထဲမွာ စတုထၳေနရာ မွာရပ္တည္ ေနပါတယ္။

ဆီးခ်ိဳ ေသြးခ်ိဳ ေရာဂါဟာ ပန္ကရိယ ကင္ဆာ ေရာဂါ ရဲ ႔ လကၡဏ တစ္ခုျဖစ္ၿပီး မဂၢနီဆီယမ္ ဓါတ္ဟာ ဆီးခ်ိဳ ေသြးခ်ိဳ ေရာဂါ ျဖစ္ျခင္းမွလည္း ကာကြယ္ ေပးႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

Ref : Dailymail

Originally published at - http://health.thithtoolwin.com/2015/12/blog-post_64.html


No comments:

Post a Comment