က်န္းမာေရးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ဗဟုသုတ၊ လိင္မႈကိစၥ၊ ေရာဂါမ်ားအေၾကာင္း၊ ေလ့လာေတြ႔႐ွိခ်က္မ်ား၊အစားအေသာက္နွင့္ လူေနမႈဘဝမ်ား





ဤဘေလာဂ့္ဆိုဒ္သည္ ဆိုင္မြန္စာၾကည့္ဆိုဒ္၏ ပရိတ္သတ္မ်ား တက္ေရာက္ ဖတ္႐ႈျခင္း လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေစရန္ ရည္႐ြယ္၍ ထပ္မံတိုးထားေသာ ဆိုဒ္ပြား တစ္ခုသာ ျဖစ္ပါသည္။

Tuesday, November 24, 2015

သစ္ၾကားသီးက ကိုလက္စထေရာကို ေလွ်ာ႔ခ်ေပးၿပီး ႏွလံုးေရာဂါကို တားဆီးေပးႏိုင္




တစ္ေန႔ကို သစ္ၾကားသီး လက္ႏွစ္ဆုပ္စာ စားျခင္းက ႏွလံုး ေရာဂါကို သက္သာေစၿပီး ကိုလက္စထေရာကို ေလွ်ာ႔ခ် ေပးတယ္လို႔ ေလ႔လာမႈ အသစ္ တစ္ရပ္က ထုတ္ေဖာ္ ခဲ႔ပါတယ္။

ဒီအခြံမာ သီးဟာ ကိုယ္ထဲမွာ ရွိတဲ႔ ကိုလက္စထေရာ ပမာဏ အားလံုးကို ေလွ်ာ႔ခ်ေပးတဲ႔ အတြက္ သစ္ၾကားသီး စားတဲ့ လူတစ္ေယာက္ဟာ ႏွလံုး တိုက္ခိုက္မႈကို ခံစားရဖို႔ အခြင္႔အလမ္း နည္းသြား ပါတယ္။

အစာေျပစားလို႔ရတဲ႔ သစ္ၾကားသီးမွာ အစာေၾကလြယ္တဲ႔ အဆီဓာတ္၊ ပရိုတိန္း၊ ဗီတာမင္ႏွင္႔ သတၱဳဓာတ္ စတဲ႔ အေရးႀကီး အာဟာရေတြ ပါရွိတယ္လို႔ သုေတသီေတြက ဆိုထားပါတယ္။

"သစ္ၾကားသီးလိုမ်ိဳး အခြံမာသီးေတြဟာ ႏွလံုးေသြးေၾကာဆိုင္ရာ ေရာဂါေတြကို ေလွ်ာ႔ခ်ေပးႏိုင္တယ္ဆိုတဲ႔ သုေတသနရပ္ကို ေနာက္ထပ္ အေထာက္အကူျဖစ္ေစတဲ႔ ရလဒ္ေတြ ကြ်န္ေတာ္တို႔ ေလ႔လာမႈမွာရွိပါတယ္။" လို႔ Live Sciences Research Organisation မွ စာေရးဆရာတစ္ဦးျဖစ္သူ ေဒါက္တာ Michael Falk က ေျပာခဲ႔ပါတယ္။

အခြံမာသီးေတြဟာ ႏွလံုးေသြးေၾကာဆိုင္ရာ အႏၱရာယ္ညႊန္းကိန္းေတြကို ေလွ်ာ႔ခ်ေပးႏုိင္ေၾကာင္း သက္ေသျပႏိုင္ဖို႔ကို ဆယ္စုႏွစ္ ႏွစ္စုၾကာ ေလ႔လာမႈနဲ႔အတူ ေဆာင္းပါးေပါင္း ၁၃၀၁ခုကို ျပန္လည္ေလ႔လာခဲ႔တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

Ref: Daily Mail

Original link - http://health.thithtoolwin.com/2015/11/blog-post_52.html

ဒီပို႔စ္ေလးကို သေဘာက်ရင္
လုပ္ေပးခဲ့ေနာ္။

No comments:

Post a Comment