ငွက္ေပ်ာခြံဟာ စူပါ အစားအစာ သစ္တစ္ခု ဆိုတာ ဟုတ္ပါ သလား။ ငွက္ေပ်ာခြံမွာ ပါဝင္တဲ႔ အာဟာရ ဓာတ္ေတြနဲ႔ ဗီတာမင္ ေတြက ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့ေစဖို႔နဲ႔ စိတ္ၾကည္လင္ ဖို႔ကို အေထာက္ အကူ ျပဳတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာခြံဆိုတာ အမႈိက္၊ ပစ္ရမယ္၊ မစားရဘူး ဆိုၿပီး ကြ်န္ေတာ္တို႔ ေမြးကတည္းက သိလာတာပါ။
ငွက္ေပ်ာခြံ တက္နင္းရင္ ေခ်ာ္လဲတာကို ကာတြန္း ဟာသေတြ ထဲမွာ ခဏ ခဏပါၿပီး နာမည္ႀကီး ေပမဲ့ တကယ္ေတာ႔လည္း ငွက္ေပ်ာခြံက ကြ်န္ေတာ္တို႔ က်န္းမာေရး အတြက္ ေကာင္းပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္ အတြက္ အက်ိဳးရွိေၾကာင္း သက္ေသျပႏုိင္တဲ့ အာဟာရ ဓာတ္ေတြ ပါဝင္ ပါတယ္။
ေန႔စဥ္ အစားအစာ ထဲမွာ ငွက္ေပ်ာခြံကို စားရမယ္ ဆိုတာဟာ ၿဂိဳဟ္သား အေတြးအေခၚ လိုမ်ိဳး ျဖစ္ေကာင္း ျဖစ္ႏုိင္ ပါတယ္။ ဒါက ကမာၻ႔ႏုိင္ငံ အမ်ားစု အတြက္ေတာ႔ မွန္ေပမဲ့ အိႏၵိယနဲ႔ ကာရစ္ဘီယန္မွာေတာ့ အစားအစာ အနံ႔ေကာင္းေစဖို႔နဲ႔ ဟင္းခတ္ အျဖစ္ သံုးေလ့ ရွိပါတယ္။
“ပထမေတာ့ ငွက္ေပ်ာခြံကို စားဖို႔ မသင့္ဘူးလို႔ ထင္ႏိုင္ေပမဲ့ ေနာက္ထပ္ ေလ့လာၾကည့္လိုက္ေတာ့ သူ႔မွာ အာဟာရ ဆိုင္ရာ အက်ိဳး ရလဒ္ေတြ အမ်ားႀကီး ရွိတယ္လို႔ ကြ်န္ေတာ္တို႔ သိရွိ နားလည္ လိုက္ပါတယ္။” လို႔ အာဟာရ ပညာရွင္ Ella Allred က Daily Mail Onine ကို ေျပာျပ ခဲ့ပါတယ္။
“ငွက္ေပ်ာခြံရဲ႕ အမွ်င္ဓာတ္ ေပါၾကြယ္မႈက ဝမ္းမွန္ဖို႔ကို အကူအညီ ေပးပါတယ္။ မဂၢနီဆီယမ္၊ ပိုတက္ဆီယမ္၊ ဗီတာမင္ C, B6 စတဲ့ အာဟာရ ဓာတ္ေတြက အဖိုးတန္လွ ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာခြံမွာ ဗီတာမင္ B6, B12 အျပင္ မဂၢနီဆီယမ္၊ ပိုတက္ဆီယမ္၊ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ပရိုတိန္းေတြ ပါဝင္ ပါတယ္။” လို႔ သူက ထပ္ေျပာ ခဲ့ပါတယ္။
သြား၊ အရိုးနဲ႔ ႏူးညံ႔တဲ့ တစ္သွ်ဴး က်န္းမာေရး ေတြကို ေကာင္းေစတဲ့ ဗီတာမင္ A လည္း ပါဝင္ ပါတယ္။
Ref: Daily Mail
Original link - http://health.thithtoolwin.com/2015/10/blog-post_76.html
ဒီပို႔စ္ေလးကို ႏွစ္သက္တယ္ဆိုရင္ | လုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ |
No comments:
Post a Comment