ငါးစားတာဟာ အမ်ိဳးသမီး ေတြမွာ ျဖစ္တဲ့ ရင္သား ကင္ဆာကို တားဆီး ေပးႏိုင္မႈႏႈန္း မ်ားတယ္လို႔ အေမရိကန္ သုေတသန တစ္ရပ္ အရ သိရ ပါတယ္။
ရင္သား ကင္ဆာ ျဖစ္ေနတဲ့ အမ်ိဳးသမီး ဦးေရ ၁၄၀၀ ကို စစ္တမ္း ေကာက္ယူခ်က္ အရ၊ ငါးအစား မ်ားတဲ့ သူေတြဟာ အရြယ္ မေရာက္ခင္ ေသဆံုးႏိုင္မႈ ႏႈန္း သံုးပံု တစ္ပံု နည္းေၾကာင္း သုေတသီ ေတြက ရွာေဖြ ေတြ႔ရွိ ခဲ့ပါတယ္။
ဒီရင္သားကင္ဆာ ေရာဂါရွင္ ေတြကို ပွ်မ္းမွ် ႏွစ္ေပါင္း ၁၄.၇ႏွစ္ ၾကာ ေရာဂါ စစ္ေဆး၊ ေစာင့္ၾကည့္ ၿပီးတဲ့ေနာက္ ၃ လၾကာ အင္တာဗ်ဴး လုပ္ခဲ့ပါတယ္။
တူနာငါး အစိမ္း အစား အမ်ားဆံုး အမ်ိဳးသမီး ေတြဟာ မစားသူေတြနဲ႔ ယွဥ္ရင္ ေသဆံုးႏိုင္မႈ အႏၱရာယ္ ၂၉ ရာခိုင္ႏႈန္း နည္းေၾကာင္း အေျဖ ထြက္ရွိ လာပါတယ္။
ငါးကို ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး စားတဲ့ သူေတြမွာေတာ့ ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္း အႏၱရာယ္ ေလ်ာ့နည္း ပါတယ္။ ဒီရလဒ္ေတြကို Cancer ဂ်ာနယ္မွာ ဖတ္ရႈႏုိင္ ပါတယ္။
ဒါဟာ ငါးထဲမွာ ပါတဲ့ ကာဗြန္အက္တမ္ ေတြၾကား ႏွစ္ဆ၊ သံုးဆ စည္းေႏွာင္မႈ ပါရွိတဲ့ polyunsaturated fatty acid မွာ ေရာင္ယမ္းမႈ တိုက္ဖ်က္တဲ့ အာနိသင္ေတြ ရွိၿပီး ကင္ဆာဆဲလ္ ႀကီးထြား မႈကို တိုက္ဖ်က္ ေပးႏုိင္တဲ့ အာနိသင္ ရွိတယ္လို႔ ယူဆလို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
Ref: Daily Mail
Original link - http://health.thithtoolwin.com/2015/10/blog-post_39.html
ဒီပို႔စ္ေလးကို ႏွစ္သက္တယ္ဆိုရင္ | လုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ |
No comments:
Post a Comment