သစ္သီးဝလံ ေတြနဲ႔ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြ ထဲမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးက စူပါစတား စာရင္းဝင္ေန ပါသတဲ့။
သူ႔မွာပါ ဝင္တဲ့ လိုင္ကိုပင္း Lycopene ဓာတ္က ကင္ဆာ တိုက္ရာမွာ အေတာ္ အစြမ္းထက္တဲ့ တိုက္ခိုက္ေရး သမားလို႔ ေျပာၾက ပါတယ္။
ခ်က္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးက အာဟာရဓာတ္ ပိုမ်ားတယ္လို႔ ဆိုၿပီး ေခါက္ဆြဲေတြ၊ စြပ္ျပဳတ္ေတြ၊ အသုပ္ေတြမွာ သံုးၾကပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးက ပန္းသီးလိုဘဲ ရင္က်ပ္ ပန္းနာနဲ႔ နာတာရွည္ အဆုတ္ ေရာဂါေတြ ေလ်ာ့ပါး ေစတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
အဲ့ဒီ အသီး ၂ မ်ိဳးစလံုးမွာ ပါတဲ့ ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ ပစၥည္း Quercetin ေၾကာင့္ပါ။ သီတင္း တပတ္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၅ လံုးေလာက္ေတာ့ စားသင့္ ၾကပါသတဲ့။
The Irrawaddy's Blog by thae thae
Original link - http://blog.irrawaddy.org/2015/10/blog-post_27.html
ဒီပို႔စ္ေလးကို ႏွစ္သက္တယ္ဆိုရင္ | လုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ |
No comments:
Post a Comment