က်န္းမာေရးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ဗဟုသုတ၊ လိင္မႈကိစၥ၊ ေရာဂါမ်ားအေၾကာင္း၊ ေလ့လာေတြ႔႐ွိခ်က္မ်ား၊အစားအေသာက္နွင့္ လူေနမႈဘဝမ်ား





ဤဘေလာဂ့္ဆိုဒ္သည္ ဆိုင္မြန္စာၾကည့္ဆိုဒ္၏ ပရိတ္သတ္မ်ား တက္ေရာက္ ဖတ္႐ႈျခင္း လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေစရန္ ရည္႐ြယ္၍ ထပ္မံတိုးထားေသာ ဆိုဒ္ပြား တစ္ခုသာ ျဖစ္ပါသည္။

Thursday, December 29, 2016

အႏၱရာယ္ ရွိေသာ ၾကက္သြန္နီ ျခမ္း (ေန႔စဥ္ ဟင္းခ်က္ရင္ အသံုးျပဳတာမို႔ ဖတ္ၾကည့္ေစခ်င္တယ္)




ထက္ျခမ္း ခြဲထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ကို ခ်က္ခ်င္း အသံုးမျပဳႏိုင္ပဲ ရက္ေက်ာ္လြန္ သြားလွ်င္ ျပန္၍ အသံုး မျပဳသင့္ပါ။ မစားသင့္ပါ။ အႏၱရာယ္ ကို ျဖစ္ေစပါသည္။ ခြဲျခမ္း ထားျပီး အျပင္မွာ အနည္းဆံုး ၆ နာရီႏွင့္ အထက္ ၾကာသြားသည့္ ၄င္းၾကက္သြန္နီျခမ္းဟာ အပုတ္နံ့မ်ား၊ အနံ႔ဆိုးမ်ားကို စုပ္ထားႏိုင္ျပီး ဘတ္တီးရီးယား ပိုးမႊားမ်ားႏွင့္ အျခား အႏၱရာယ္ကို ျဖစ္ေစ တတ္သည့္ ပိုးမႊား မ်ားလည္း ပါရွိ လာသည့္ အတြက္ ၀မ္းပ်က္၊ ၀မ္းေလွ်ာ၊ ပိုက္ေအာင့္၊ ပိုက္နာျဖစ္ႏိုင္သည့္ အျပင္ အဆိပ္အေတာက္ ကိုလည္း ျဖစ္ေစႏိုင္ ပါတယ္လို့ ႏိုင္ငံတကာ က်န္းမာေရးစာမ်က္ႏွာမ်ားမွာ ေဖာ္ျပထားၾကပါတယ္။

အခြံခါြထားသည့္ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ထက္ျခမ္းခြဲထားသည့္ ၾကက္သြန္နီျခမ္းကို ျပန္လည္အသံုးျပဳလိုပါက အဖံုးလံုေအာင္ ပိတ္ထားေသာ ဗူး၊ ခြက္တို့ျဖင့္ လံုျခံဳစြာ ထည့္ထားသင့္ပါတယ္။

သို့မဟုတ္ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ထည့္သြင္းသိမ္းဆည္းထားသင့္ပါတယ္လို့ အၾကံျပဳလိုပါတယ္။

မသိမ္းဆည္းလိုက္ရပဲ အျပင္မွာ အခ်ိန္ၾကာေအာင္ ပစ္ထားမိသည့္ ၾကက္သြန္နီျခမ္းကို မျဖစ္မေန အသံုးျပဳရေတာ့မည္ဆိုလွ်င္လည္း ပံုထဲမွာ ျမင္ရသည့္အတုိင္း အလယ္တည့္တည့္မွ အဆံ၊ အဖူးကေလးကို ဖယ္ထုတ္ပစ္သင့္ပါတယ္။

အေၾကာင္းကေတာ့ အပုတ္နံ့မ်ားႏွင့္ အနံ့ဆိုးမ်ားကို ၄င္းေနရာမွ အဓိက စုပ္ယူထားျပီး ပိုမႊားမ်ားလည္း ၄င္းေနရာမွာ ပါ၀င္မွဳ အမ်ားဆံုးလို့ သိရပါတယ္။

အသက္ကို ဥာဏ္ေစာင့္ဆုိသလို သတိမမူ ဂူမျမင္ မျဖစ္ၾကေစဖို႔ ေစတနာျဖင့္ မွ်ေ၀ေပးလိုက္ရပါသည္။

Credit: ေန႔စဥ္သတင္းထူးမ်ား

From : Lwin Pyin

Originally published at - http://www.lwinpyin.com/2016/12/danger-onian.html

No comments:

Post a Comment