က်န္းမာေရးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ဗဟုသုတ၊ လိင္မႈကိစၥ၊ ေရာဂါမ်ားအေၾကာင္း၊ ေလ့လာေတြ႔႐ွိခ်က္မ်ား၊အစားအေသာက္နွင့္ လူေနမႈဘဝမ်ား

ဤဘေလာဂ့္ဆိုဒ္သည္ ဆိုင္မြန္စာၾကည့္ဆိုဒ္၏ ပရိတ္သတ္မ်ား တက္ေရာက္ ဖတ္႐ႈျခင္း လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေစရန္ ရည္႐ြယ္၍ ထပ္မံတိုးထားေသာ ဆိုဒ္ပြား တစ္ခုသာ ျဖစ္ပါသည္။

Monday, November 16, 2015

ရင္ခြင္ပိုက္ ကေလးမ်ားကို ျဖည္႔စြက္ စာေကြ်းျခင္းက အစာအိမ္ ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း ပိုမိုျမင့္တက္ေစ




Swenden ႏိုင္ငံမွ သုေတသန ပညာရွင္ ေတြဟာ ရင္ခြင္ပိုက္ ကေလးငယ္ ေလးေတြကို အသက္၂ႏွစ္ မျပည္႔ခင္ Gluten ျဖည္႔စြက္ အစာေကြ်းျခင္းဟာ အစာအိမ္နဲ႔ အူလမ္းေၾကာင္း ဆိုင္ရာ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း ပိုမို ျမင့္တက္ ေစတာကို ေတြ႔ရွိခဲ့ ၾကပါတယ္။

သုေတသန ျပဳသူေတြက ေလ့လာခ်က္ အရ Gluten ကို ေစာစီးစြာ ေကြ်းျခင္းဟာ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းကို ပိုမိုျမင့္မား ေစႏိုင္တဲ့ ရလဒ္ေတြကို ေတြ႔ရွိခဲ့ ရတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ လူေတြရဲ႕ ၁ရာခိုင္ႏႈန္းမွာ ျဖစ္ပြားတတ္တဲ့ အစာအိမ္နဲ႔ အူလမ္းေၾကာင္း ဆိုင္ရာ ေရာဂါဟာ အူသိမ္ အတြင္း အစာ ေခ်ဖ်က္ႏိုင္တဲ့ ခုခံအား စနစ္ကို ဒုကၡ ေပးတာ ျဖစ္ပါတယ္။

ပညာရွင္ေတြဟာ ဆီြဒင္ကေလးငယ္ ၂၅၂၅ ဦးကို ၄၆၃ တြဲ တြဲဖက္ကာ က်ား၊မ၊ ေမြးဖြားတဲ့ ခုႏွစ္နဲ႕ HLA genotype တို႔ကို အေျခခံၿပီး ေလ့လာ ခဲ့ၾကတာ ျဖစ္ပါသတဲ့။ အသက္ ၉လ၊ ၁၂ လနဲ႔ ၂၄လ အရြယ္ ကေလးငယ္ မ်ားရဲ႕ Gluten စားသံုးမႈ ပမာဏကို တြက္ခ်က္ၿပီး စမ္းသပ္ စစ္ေဆး ခဲ့တာ ျဖစ္ပါတယ္။

အသက္ ၂ႏွစ္ မျပည္႔ခင္ Gluten စားသံုး ခဲ့ၾကတဲ့ ကေလးငယ္ ေလးေတြမွာ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏိုင္ေခ် ၂ ဆ ပိုမ်ားေၾကာင္း သိရွိရ ပါတယ္။

Ref : Upi

Original link - http://health.thithtoolwin.com/2015/11/blog-post_16.html

ဒီပို႔စ္ေလးကို သေဘာက်ရင္
လုပ္ေပးခဲ့ေနာ္။

No comments:

Post a Comment