ငါးအဆီ ထဲမွာ အိုမီဂါ-3 ဖက္တီး အက္ဆစ္ ႂကြယ္၀စြာ ပါ႐ွိတဲ့ အတြက္ေၾကာင့္ သက္ႀကီးပိုင္း ေတြရဲ႕ ဦးေႏွာက္ ထုထည္ကို ပိုႀကီး လာေစၿပီး အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါကိုလည္း ကာကြယ္ေပး တယ္လို႔ သုေတသီ ေတြက သက္ေသျပ ခဲ့ပါတယ္။
ငါးအဆီ စားျခင္းဟာ ဦးေႏွာက္ က်န္းမာေရးကို တစ္ႏွစ္၊ႏွစ္ႏွစ္ ထိန္းသိမ္းတာနဲ႔ ညီမွ်တယ္ လို႔လည္း Neurology ဂ်ာနယ္မွာ ဖတ္ရပါတယ္။
ဦးေႏွာက္ ထုထည္ က်ံဳ႕လာျခင္းဟာ အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါ လကၡဏာ တစ္ရပ္ ပါပဲ။ အသက္ႀကီး လာရင္လည္း ဦးေႏွာက္ ထုထည္ က်ံဳ႕လာတာပါပဲ။
ဒီေတာ႔ ငါးအဆီပါတဲ့ ငါးကို တစ္ပတ္ႏွစ္ႀကိမ္ စားပါလို႔ အၾကံျပဳ ခ်င္ပါတယ္။ အိုမီဂါ-3 အက္ဆစ္ထဲမွာ ပါ႐ွိတဲ့ docosahexaenoic အက္ဆစ္ (DHA)ဟာ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ေတြ တစ္ခုနဲ႔ တစ္ခုဆက္သြယ္မႈကို အားေပး ပါတယ္။
အိုမီဂါ-3 အက္ဆစ္ အႂကြယ္၀ဆံုး ငါးေတြကေတာ့ herring လို႔ေခၚတဲ့ ေျမာက္အတၱလႏၱိတ္ ငါးသေလာက္၊ မက္ကရယ္ငါး နဲ႔ ဆာဒင္းန္ငါး ေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
Ref: Daily Mail
Originally published at - http://health.thithtoolwin.com/2015/12/blog-post_84.html
No comments:
Post a Comment